VETOUISTELU ONNISTUU JOKAISESTA VENEESTÄ

Vetouistelu

Vetouistelu on kalastustapa, joka mielletään usein kalliiksi, aikuisten harrastukseksi. Vaikka harrastus on kehittynyt uusien välineiden ja tekniikoiden avulla, alkuun pääsee millä tahansa veneellä ja yhdellä vavalla. Uistelua tehdään usein moottorin avulla, mutta sitä on mahdollista tehdä myös soutamalla. Näin ollen, uistelua voi harrastaa yksinkertaisimmillaan soutuveneellä ja yhdellä avo- tai umpikelavavalla. Tämä harrastus on helppo aloittaa, ja se on koko perheen kalastusmuoto ja harrastus, jossa uistimia vedetään veneen perässä. Suomen tuhannet järvet ja laaja merialue tarjoavat tälle kalastusmuodolle oivat ja monipuoliset mahdollisuudet, jonka vuoksi harrastus on noussut useiden suosikiksi.

Tyypilliset pyydyskalat ovat Ahven, Haukia Kuha, Taimen, sekä Lohi. Kaikkia näitä kalalajeja löytyy laajasti Suomen ja Euroopan järvistä sekä merestä. Alkukeväästä ja loppusyksystä uistelija jahtaa usein arvokalojen herkkuja, eli järvilohta, järvitaimenta, merilohta ja meritaimenta, jolloin vesi on viileämpää ja lohikalat voi tavata pintavesistä. Keskikesän kuumalla vedellä lohikalat ovat syvällä, viileämmässä vedessä, ja näitä lohikaloja uistellaan usein syvätakilan avulla, jolla uistin saadaan riittävän syvälle. Kesällä ja alkusyksyllä vetouistelijat keskittyvät haen, kuhan, sekä ahvenen kalastamiseen. Varsinkin kesä -heinäkuun yöaika on parasta Kuhan kalastamisaikaa, jolloin kuhaparvet nousevat lähelle pintaa ajaessaan takaa pikkukalaparvia. Kuha syö keskikesän lämpimässä vedessä (19 - 21 °C) kiivaasti, jolloin se saa suurimman osan painon lisäyksestä.


VENEKAITEET VAPATELINEILLÄ

Todella laaja valikoima valmisratkaisuja eri venemalleihin. 

LISÄÄ OMINAISUUKSIA: Veneen malli, merkki ja koko vaikuttavat usein siihen, kuinka hyvin vene sopii uisteluun tai heittokalastukseen. Bonete -kaidepakettien avulla jokaisen veneen sopivuutta kalastukseen voidaan parantaa. Yksikertainen ja nopea -tapa lisätä kalastusominaisuus esimerkiksi soutuveneeseen tai isoon veneeseen. Vielä laajemmin, tämä ratkaisu toimii erinomaisesti missä tahansa veneessä johon kaiteet saa kiinnitettyä (ala- tai yläpuolelta) riittävän tukevasti. Erinomainen ratkaisu myös soutuveneen sisäpuolelle, jolloin vapatelineet voi säätää/kiinnittää moneen eri paikkaan myös veneen pituussuunnassa. Kaikki valmispakkaukset perustuvat tukevaan 25mm -venekaiteeseen, joka myydään erilaisilla vapatelineillä tai vapaputkilla.

LISÄÄ MUKAVUUKSIA: Vetouistelu sujuu huomattavasti leppoisammin, kun vavat saa kiinnitettyä veneeseen tukevasti, sopivaan paikaan, ja tietysti myös oikeaan asentoon. Näin vapojen ei tule enää olla koko ajan jalkovälissä tai käsissä. Mukavuutta lisää myös säilytyspaikka kuljetuksen aikana, jolloin vavat eivät loju enää veneen lattialla.

LISÄÄ TURVALLISUUTTA: Bonete -venekaiteet ovat markkinoiden korkeimpia, joten laitakorkeuden lisääntyessä veneily on samalla myös turvallisempaa. Tämän lisäksi kaiteesta on helppo pitää kiinni tukevasti, ja veneen istuimella pysyminen on helpompaa myös suuressa aallokossa. 

LISÄÄ ARVOA: Monikäyttöinen vene sopii laajempaan käyttöön, jolloin sen käyttöaika tyypillisesti lisääntyy. Monikäyttöisempi vene sopii useammalle käyttäjälle, joten se on yleensä myös helpompi myydä. Tämän lisäksi tuotteiden hankintahinnan voi saada takaisin paremman jälleenmyyntihinnan avulla lähes aina kun myy veneen. 

LISÄÄ MILLOIN TAHANSA: Veneeseen kiinnitettäviin kaiteisiin on todella helppo lisätä vapaputket ja telineet, jotka kuuluvat valmisratkaisuun. Ne on myös yhtä helppo poistaa, mikäli vapatelineille ei ole käyttöä. Tällöin kaiteet tuovat yhä lisäturvaa, ja niihin voidaan asentaa jotain muuta hyödyllistä kuten mukitelineet tai lepuuttajat. 


KORKEAT KAITEET VAPAPUTKILLA

 • Vapaputki on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja kaide on valmistettu haponkestävästä teräksestä
 • Vapaputkien määrä toimituksessa: 500mm/2kpl, 750mm/3kpl, 1000mm/4kpl
 • Kaide on niin korkea, että keskikiinnitteinen RST vapaputki voidaan laittaa lähes mihin tahansa kulmaan ja jopa kaiteen alle. 

MATALAT KAITEET VAPATELINEILLÄ

 • Vapateline on valmistettu ruostumattomasta teräksestä / PE muovista, ja kaide on valmistettu haponkestävästä teräksestä
 • Vapatelineiden määrä toimituksessa: 500mm/2kpl, 750mm/3kpl, 1000mm/4kpl

Vakiopituudet: 500mm, 750mm, 1000mm. 

Vakiokorkeudet: 100mm ja 150mm.


VALMISRATKAISU HINNAT 

Korkeat venekaiteet RST -vapaputkilla

alk. 80€

Matalat venekaiteet lukittavilla vapatelineillä

alk. 80€


VAPAPUTKET

Markkinoiden ensimmäiset korkeussädettävät ja 360 astetta kääntyvät vapaputket. PRO2 vapaputki on saatavana myös 30mm kaidekiinnikkeellä.

LISÄÄ OMINAISUUKSIA: Veneen malli, merkki ja koko vaikuttavat usein siihen, millainen vapaputki siihen sopii. Bonete -vapaputket on suunniteltu siten, että niiden käyttötapa on mahdollisimman laaja. Tällöin sama vapapidike voidaan asentaa ja/tai säätää mahdollisimman moneen paikkaan. 

LISÄÄ MUKAVUUKSIA: Vetouistelu sujuu huomattavasti leppoisammin, kun vavat saa kiinnitettyä veneeseen tukevasti, sopivaan paikaan, ja tietysti myös oikeaan asentoon. Mukavuutta lisää myös säilytyspaikka kuljetuksen aikana, jolloin vavat eivät loju enää veneen lattialla. Jiggaajilla voi olla veneessä matkassa useita vapoja, jolloin vapaputkilla voidaan luoda niille hyvät säilytyspaikat.

LISÄÄ TURVALLISUUTTA: Veneeseen kiinnitetty vapa on huomattavasti turvallisempi kuin jalkovälissä tai käsissä pidettävä vapa, varsinkin kun veneellä soudetaan tai ajetaan moottorilla. Vavoille on hyvä olla säilytyspaikka, koska lattialla säilytettävä vapa lisää myös turvallisuusriskiä veneessä liikuttaessa.

LISÄÄ ARVOA: Sama vapaputki soveltuu laajan säätövälin ansiosta useaan eri tilanteeseen ja paikkaan, joten se on mahdollista kiinnittää uuteen paikkaan kun käyttötarkoitus tai jopa vene vaihtuu. 

LISÄÄ MILLOIN TAHANSA: Vapaputket voidaan kiinnittää joko 25mm tai 30mm -pyöröputkeen, joka on tyypillinen standardi lähes kaikissa Euroopassa valmistetuissa veneissä. Se kiinnitetään kahdella pultilla, joten irrottaminen ja kiinnitys on erittäin nopeaa ja vaivatonta.


PRO360 VAPAPUTKEN OMINAISUUDET

 • Markkinoiden ensimmäinen portaattomasti, täydet 360 astetta säädettävä vapaputki. 
 • Sama tuote on mahdollista kiinnittää joko ylä-, tai alakiinnityksellä 25mm putkeen. 
 • Sopii erinomaisesti myös pystyputkeen, jonka avulla targakaareen voi asentaa helposti kaksi lisävapaa.
 • Suomessa suunniteltu
 • Pohjassa on irrotettava RST pultti ja mutteri, jonka voi halutessa poistaa, jolloin tuote sopii myös haavisäilytykseen.
 • Valmistettu austeniittisesta (magneetti ei jää kiinni) RST eli ruostumattomasta teräksestä, joka on loppukäsitelty peittaamalla.
 • Halkaisija 50 mm ja pituus 250 mm.


PRO2 VAPAPUTKEN OMINAISUUDET

 • Portaaton -kiinnityskorkeussäätö, jossa on todella laaja säätöalue
 • Pohjassa on irrotettava haponkestävä (HST) pultti ja mutteri, jonka voi halutessa poistaa
 • Kiinnitys 25-30mm pyöröteräkseen / mallit 25 ja 30mm
 • Alumiini/muovikiinnitys -stauffivaihtoehto
 • Suomessa suunniteltu, mallisuojattu ratkaisu
 • Materiaali 316L matalahiilinen haponkestävä teräs
 • Pituus 250mm, halkaisija 50mm, paino >500g
 • Viimeistelty elektrolyyttisella kiillotusmenetelmällä


LIGHT VAPAPUTKEN OMINAISUUDET

 • Portaaton -kiinnityskorkeussäätö, jossa on todella laaja säätöalue
 • Pohjassa on irrotettava RST pultti ja mutteri, jonka voi halutessa poistaa
 • Kiinnitys 25 pyöröteräkseen
 • Alumiini/muovikiinnitys -stauffivaihtoehto
 • Suomessa suunniteltu, mallisuojattu ratkaisu
 • Materiaali ruostumaton teräs
 • Pituus 250mm, halkaisija 40mm, paino 350g
 • Viimeistelty elektrolyyttisella kiillotusmenetelmällä


VAPAPUTKI HINNAT 

PRO 360 vapaputki

Valmistettu ruostumattomasta teräksestä, putken halkaisija 50mm

20€

LIGHT vapaputki

Valmistettu ruostumattomasta teräksestä, putken halkaisija 40mm

alk. 19,90€

PRO2 vapaputki

Valmistettu haponkestävästä 316L teräksestä, putken halkaisija 50mm

alk. 34,90€


VAPATELINEET

Markkinoiden laajin vapatelinevalikoima.

LISÄÄ OMINAISUUKSIA: Veneen malli, merkki ja koko vaikuttavat aina vapatelineen muotoon ja kokoon. Bonete -vapatelineet on suunniteltu siten, että niitä voi säätää mahdollisimman laajasti. Suunnittelun ansiosta sama vapateline sopii mahdollisimman moneen paikkaan. Tämän lisäksi PRO2MOD -sarjan vapatelineitä voi päivittää helposti uusien osien avulla.

LISÄÄ MUKAVUUKSIA: Vetouisteluvapojen määrä on suoraan verrannollinen kalansaantivarmuuteen ja saaliin määrään. Oikeaoppinen vapateline helpottaa merkittävästi useamman vavan käyttöä sekä säilytystä kuljetuksen aikana. Jiggaajilla voi olla veneessä matkassa useita vapoja, jolloin sopivalla vapatelineellä voi rakentaa kaikille vavoille hyvät säilytyspaikat.

LISÄÄ TURVALLISUUTTA: Uisteluvavoilla ja useilla jiggausvavaoilla täytyy olla sopiva säilytyspaikka, koska lattialla säilytettävät vavat ja kelat aiheuttavat veneessä liikuttaessa merkittävän turvallisuusriskin.

LISÄÄ ARVOA: Vapateline soveltuu laajan säätövälin ansiosta useaan eri tilanteeseen ja paikkaan, joten se on mahdollista kiinnittää uuteen paikkaan kun käyttötarkoitus tai jopa vene vaihtuu. Vapatelineeseen voi kiinnittää myös muita venetarvikkeita kuten aurinkopaneeli tai valot.

LISÄÄ MILLOIN TAHANSA: Vapateline asennetaan usein veneen hankaimiin, laitaan, tai omiin kaiteisiin, eli ne on tarpeen vaatiessa myös helppo/nopea poistaa.


HT -VENEEN TARGAKAARET

Todella laaja valikoima erilaisia HT -vapatelineitä vapaputkilla, mastoputkilla, plaanarikeloilla, tai ilman.

Targakaari Bonete PRO2MOD on suositun PROtarga -sarjan uusittu ja parannettu versio, jota voi rakentaa kuin lego -palikoita. Tuote on valmistettu kokonaan haponkestävästä teräksestä, jonka ansiosta se sopii myös jäämerikäyttöön.

Ominaisuudet

 • Tuotetta on helppo päivittää uusilla osilla
 • Ainevahvuus 1,25mm, joka kestää suuria vetovoimia
 • Pyöröteräksen halkaisija 25mm, joka on standardi venevarusteissa
 • Materiaali on haponkestävä 316L matalahiilinen teräs

SOUTUVENEEN VAPATELINE

Soutuveneen vapateline on mallisuojattu tuote, johon saa kiinnitettyä halutun määrän vapaputkia ja vapaputken voi säätää juuri sopivaan asentoon (ja vavankärki ei jää liian korkealle veden pinnasta).

Teline on irroitettava, ja hankaimiin asennetteva. Sen voi kiinnittää joko pysty- tai vaaka-asentoon, joka mahdollistaa parhaan kalastettavuuden kaikissa soutuveneissä. 
Keskiputki on 25mm pyöreää RST profiilia ja siihen voi kiinnittää kaikki vakiokokoiset vapaputket. Todella toimiva ratkaisu esimerkiksi siimaplaanari käytössä. Saman pituiset vavat toimii koska keskellä olevat vavankärjet on ylempänä kuin laitimmaiset.

AVOVENEEN TARGAKAARET

Avoveneen targakaaret valmiissa tuotepakkauksessa tai yksittäin.

Ammattilaisten tekemät tuotteet on valmistettu tehtaalla, siksi kaikki hitsisaumat ja työnlaatu on erinomaista. Materiaali on joko austeniittista (magneetti ei jää kiinni) ruostumatonta terästä tai haponkestävää AISI 316 L terästä. 

Asennus tapahtuu joko 25mm/30mm kaiteeseen tuotteen pakkauksen mukana tulevien stauffien avulla tai suoraan veneen laitaan. Yksityiskohtaiset asennus-, kavennus- sekä kokoamisohjeet löytyy Internetistä (linkki toimitetaan myyntipakkauksessa). 

Kaarella on korkeutta noin 1100mm ja siitä on saatavana useita eri leveyksiä.


VAPATELINE HINNAT 

HT veneen vapatelineet

Todella laaja valikoima haponkestävästä teräksestä valmistettuja tuotteita

alk. 129€

Soutuveneteline

Pikakiinnitteinen vapateline, johon voi kiinnittää kaikki normaalit vapaputket

alk. 99€

Avoveneen vapatelineet

Useita eri vapatelineratkaisuja avoveneeseen.

alk. 140€


KIINNITYSALUSTAT

Monipuoliset Bonete PRO2MOD -kiinnitysalustat jokaiseen venetyyppiin.

KAIKULUOTAIMEN ANTURITELINE

Pikakiinnitteiset ja säädettävät kaikuluotaimen anturitelineet jokaiseen tarpeeseen.

SYVÄTAKILAN KIINNITYSTELINE

Erittäin lujarakenteiset syvätakilan kiinnitystelineet kaikkiin syvätakilamalleihin.

YLEISMALLINEN KIINNITYSTELINE

Yleiskäyttöiset kiinnitystelineet vaikka tutkalle tai syöteille.


KIINNITYSALUSTA HINNAT 

Kiinnitysalusta kaikuluotaimen anturille

Laajat säätöominausuudet, helppo pikakiinnitys, kestävä

alk. 119€

Syvätakilan kaidekiinnitysalusta

Sopii 25mm kaiteeseen, todella tukeva PRO2MOD tuote

alk. 79€

Yleismallinen kiinnitysalusta

Säädettävä, kiinnitys 25mm pyöröputkeen

alk. 99€

Leikkuulauta

Venekaiteeseen kiinnitettävä leikkuulauta on oiva lisävaruste venekalastuksessa. Leikkuulaudan avulla kalat voidaan perata jo vesillä, jolloin kylmälaukkuun mahtuu huomattavasti enemmän saalista. Tuotteesta on kolme eri korkeusversiota, joista korkeimmalla mallilla leikkuualustaa voidaan pitää  20cm kaiteen yläpuolella.  Näin ollen kalan perkaus onnistuu seisontakorkeudella. Leikkuulaudan molemmilla laidoilla on paikat veitselle ja pihdeille, ja se sopii hyvin vasen- ja oikeakätiselle käyttäjälle.


PLAANARIMASTO

Mastoputket ovat toimiva ratkaisu plaanarikelkoilla uistellessa

LISÄÄ OMINAISUUKSIA: Plaanarimaston avulla plaanarinaru lähtee korkeampaa vedenpinnasta, jolloin veneen ja plaanarikelkan välinen naru on jyrkemmässä kulmassa. Tämän ansiosta plaanarilaukaisijat liukuvat huomattavasti helpommin/nopeammin veneestä plaanarille, joka lisää tietysti vieheiden pyyntiaikaa.

LISÄÄ MUKAVUUKSIA: Masto on helppo kiinnittää juuri haluttuun paikkaan, kunhan paikka on 25mm pyöröterästä. 

LISÄÄ TURVALLISUUTTA: Plaanarimastojen kautta menevä naru lähtee venettä korkeammalta, joten se on helppo havaita myös kaukana liikkuvasta veneestä. Näin toinen vene huomaa helpommin myös vedessä uivat plaanarikelkat, jolloin se osaa ohittaa uisteluveneen riittävän kaukaa. 

LISÄÄ MILLOIN TAHANSA: Plaanarimasto asennetaan vaivattomasti kahden 25mm kaidekiinnikkeen avulla pystytankoon. Kaidekiinnikkeet kiinnitetään 4 pultilla, joten ne on tarpeen vaatiessa myös erittäin helppo ja nopea poistaa.


PLAANARIMASTO

Ominaisuudet

 • Tuotteen voi löysätä helposti 4 mutterin avulla ja laskea tuote alas. Tämän ansiosta veneen kuljetus ja säilyttäminen on helpompaa myös matalissa paikoissa
 • Irroitettavuuden ansiosta tuotteet saa kiinnitettyä aina paikkaan, jossa se toimii parhaiten ja tarjoaa siten parhaan kalastuskokemuksen

Tekniset ominaisuudet

 • Plaanarimaston mitta on 800mm, ja se korottaa noin 600mm 
 • Valmistettu 1,5mm vahvuisesta RST materiaalista
 • Valmistettu tehtaassa, joka on erikoistunut RST valmistamiseen.
 • Loppukäsitelty peittaamalla ja käsin kiillottamalla


PLAANARIMASTO HINNAT 


Plaanarimasto

alk. 69€